Sla links over
Hoofdinhoud

Gebed kan je leven veranderen

donderdag 08 december 2016 14:00

“Ik had tijdens een gebedsbijeenkomst voor het eerst echt contact met God.”

Zaterdag 14 januari komen er door heel Nederland jongeren bij elkaar om samen te bidden, tijdens de jaarlijks terugkerende Prayer Night. Sebastiaan van der Hoeven is tijdens zo’n gebedsbijeenkomst tot ‘levend geloof’ gekomen. Over de Prayer Night zegt hij: “Het is een fantastische gelegenheid om samen met anderen te bidden en te ervaren hoe gaaf dat eigenlijk is.”

Drieënhalf jaar geleden werd Sebastiaan passievol voor Jezus toen hij tijdens een gebedsbijeenkomst echt contact met God had. Nu is hij iedere week te vinden in het Huis van Gebed of op andere gebedsavonden. “Gebed is een plek om God te ontmoeten en Hem te ervaren. Het belangrijkste is dat je gebed helemaal om God draait, wees alleen op Hem gericht. Gebed is geweldig, het zal je veranderen en meer op Jezus doen lijken, het helpt je groeien in je geloof.” aldus Sebastiaan.

Lost & Found
Dit jaar is het thema van de Prayer Night, LOST & FOUND. Net als in het verhaal van de verloren zoon zijn sommige jongeren tegenwoordig de weg kwijtgeraakt. Jongeren met diverse kerkelijke achtergronden komen door heel Nederland bij elkaar om samen tot God te bidden. Tijdens deze avond komen ook creatieve vormen van gebed aan bod, om jongeren eens op een andere manier kennis te laten maken met gebed.

Aanmelden
Organisatoren kunnen zich aanmelden via: www.prayernight.nl/aanmelden. Na aanmelding ontvangen zij het handboek en boek met creatieve gebedsvormen die helpen bij de invulling van de avond. De jongeren stellen zelf een team samen met wie zij de Prayer Night organiseren. Meer informatie is de vinden op www.prayernight.nl en via Facebook en Twitter.

Organisatie
De PrayerNight is een initiatief van MissieNederland en onderdeel van de jaarlijkse Week van Gebed. 24-Prayer, JOP, Operatie Mobilisatie, Open Doors en JmeO (Jeugd met een Opdracht) ondersteunen dit jaar de PrayerNight.

« Terug